Iti plac la nebunie rosiile? Ai grija: ce contin de fapt cele tuguiate si ce semnal de alarma trag specialistii! Cum sa le alegi pe cele bune
Pietele din Romania sunt invadate cu rosii ale caror format nu era cunoscut, in urma cu cativa ani. Este vorba despre acel tugui ( sau cu mot) despre care cercetatorii trag un semnal de alarma. Se pare ca acestea contin substante chimice in exces, care ajuta la o coacere mai rapida.
”Aparitia acestui tugui in varful legumei indica faptul ca fructul sau leguma a fost stimulat si prin stimulare repetata el s-a acumulat. In cazul rosiilor cu chimicale apare un spatiu intre miez si coaja. Rosiile cu mot sunt cele mai periculoase, pentru ca sunt tratate cu mult ETREL, motul fiind chiar o malformatie a legumei,” a declarat Marcel Costache, directorul general al Institutului de Legumicultura si Floricultura de la Vidra, informeaza realitatea.net.
Rosiile sunt stropite cu chimicale precum ETREL, sau erbicidul 24D (stimulent si pesticid de tip hormonal), care coloreaza legumele. Prafurile nu se gasesc in magazine, dar se vand la negru, chiar daca afecteaza sanatatea.